Distribuirea Cardului

Cardul National de Sanatate se va distribui gratuit prin Posta Romana.


Procedural cardul se primeste prin posta la adresa din buletin.
Adresa din buletin este ultima adresa de flotant in cazul celor cu viza de flotant.


Asiguratul va plati contravaloarea cardului in cazul in care solicita eliberarea unui duplicat in urma pierderii, furtului, deteriorarii si in situatia modificarii datelor personale de identificare.


Pierderea sau furtul Cardului National de Sanatate se anunta la Casa de Asigurari de Sanatate de care apartineti sau la telverde 0800800950.

In teremen de 15 zile se solicita un nou Card National De Sanatate in urma unei cereri insotita de dovada platii cardului in contul Imprimeriei Nationale,cerere ce trebuie depusa la CAS. Casa de asigurari de sanatate va va elibera o adeverinta valabila 30 de zile, termen in care trebuie sa primiti noul card.


Cardul de sanatate va fi inmanat titularului in baza unui act de identitate si a semnaturii de primire. In situatia in care, dupa minim doua prezentari la domiciliul asiguratului, dovedite pe baza avizului de transmitere, cardul nu a putut fi predat asiguratului, acesta va fi predat casei de asigurari teritoriale in evidenta careia se afla asiguratul. Avizul pe care operatorul postal il lasa la domiciliul asiguratului in cazul in care nu va fi gasit, va contine numarul de telefon al factorului postal, astfel incat asiguratul sa il poata contacta pentru a stabili intervalul orar in care factorul postal poate reveni in zilele urmatoare pentru a-i preda cardul de sanatate.


Daca in intervalul celor 20 de zile cardul nu a putut fi predat, asiguratul poate sa isi ridice personal cardul de sanatate de la casa de asigurari in a carei evidenta se afla, dupa un termen de 10 zile lucratoare, pe care CN Posta Romana il are la dispozitie pentru a preda cardul casei de asigurari. Tiparirea si distribuirea cardului national vor continua in urmatorii patru ani pentru persoanele care vor implini varsta de 18 ani si/sau vor dobandi calitatea de asigurat.